Begeleiderspas 2toDrive

In Nederland kun je al voor je achttiende je rijbewijs halen. Je mag dan de weg op, maar alleen onder begeleiding van een geregistreerde coach. Je hebt daarvoor een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan de namen van de door jou gekozen coaches die je tot je achttiende verjaardag begeleiden tijdens het autorijden. De pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar.

Zo vraag je de pas aan:

  • Vraag eerst aan je potentiële coaches of ze je willen coachen. Je moet minimaal één en maximaal vijf coaches op je begeleiderspas zetten.
  • De coaches melden zich digitaal aan via www.2toDrive.nl. De RDW checkt vervolgens of zij aan de eisen van een 2toDrive coach voldoen. Een coach moet bijvoorbeeld minimaal 27 jaar oud zijn en in ieder geval vijf jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Het digitaal aanmelden gaat via DigiD.
  • Het duurt ongeveer vijf werkdagen voordat alle coaches geregistreerd zijn. Als een coach niet aan de eisen voldoet, krijgt hij of zij daar persoonlijk bericht over.
  • Vervolgens vraag jij de begeleiderspas digitaal aan via www.2toDrive.nl, en selecteer jij jouw coaches in het systeem. Het aanvragen van de begeleiderspas kost eenmalig €35,-. Ook het aanvragen van de begeleiderspas verloopt via DigiD.
  • Na het aanvragen duurt het ongeveer tien werkdagen voordat je de begeleiderspas in huis hebt. Vraag de pas op tijd aan, want je kunt na het behalen van je rij-examen pas je rijbewijs aanvragen wanneer je begeleiderspas is toegekend.

Deel deze pagina

Je rijbewijs halen

Kom je bij ons lessen? Of wil je meer informatie? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Je mag natuurlijk ook even bellen via 0168-40 30 90.

Vlot en veilig op weg met BraVo Verkeersopleidingen!